България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нападнатата адвокат Каменарска: Удряше ме, виках за помощ, но изнасилване нямаше

Директно си каза, че иска сексуален акт с мен, сподели тя пред Bulgaria ON AIR

23.10.2018 | 09:18 Редактор: Велислав Филипов
Нападнатата адвокат Каменарска: Удряше ме, виках за помощ, но изнасилване нямаше

Нападателят на столичната адвокатка Валентина Каменарска остава в ареста с мярка за неотклонение - задържане под стража. Миналият четвъртък 35-годишният Евгени Костов се опита да изнасили адвокатката, чиито услуги е ползвал повече от 8 пъти. Той я заключил в банята на кантора ѝ, където повече от час упражнявал физическо насилие над жертвата си. 

Пред камера на Bulgaria ON AIR Костов каза, че не си спомня за това си деяние, а пред съда обясни, че страда от параноична шизофрения и на два пъти е лежал в държавна психиатрична болница "Свети Иван Рилски".

По думите на адвокат Каменарска решението на съда да остави Костов зад решетките е правилно, защото нападателят ѝ е опасен за обществото.

"Цялата му постъпка бе обмислена. Той влезе през вратата, държеше се необичайно. Отвори вратата на банята, дойде при мен, вдигна ме и ме вкара там. Бяхме в банята в продължение на час. Тъй като блокът е необитаван и има само работници, аз крещях и виках за помощ, но никой не дойде", обясни пред Bulgaria ON AIR нападнатата адвокатка.

Тя допълни още, че в процеса на нападение е била съблечена, като някои от дрехите са били разкъсани, но до изнасилване не се е стигнало.

"Битката се водеше в по-голяма част на интелектуално ниво. Опитах се през цялото време да го разсейвам и разконцентрирам. Като му говорех, той се разсейваше. Имам няколко удара в челюстта и на други части от тялото. Той в началото директно си каза, че иска сексуален акт с мен. В прав текст каза: "Сега ще те изнасиля", сподели още Каменарова.

Тя не поиска да коментира случая с нападнатия екип на Bulgaria ON AIR, който отиде да отрази нападението. Все пак Каменарска каза, че не подкрепя насилието, защото журналистите са били там на място, за да си свършат работата.