България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бизнесът застана зад Валери Симеонов, Sofia Riders - зад майките

Дискусия с моториста Георги Янчев и Милена Ангелова от Асоциацията на индустриалния капитал в България

23.10.2018 | 09:00 Редактор: Тодор Петров
Бизнесът застана зад Валери Симеонов, Sofia Riders - зад майките

Работодателите застанаха плътно зад вицепремиера Валери Симеонов и заявиха, че не може улицата да диктува поведението на хората. По същото време родители на деца с увреждания и техни съмишленици скандираха за оставката на Симеонов след обидното му изказване по адрес на "кресливите майки".

"Не сме излизали на протести, които пряко не касаят нас. Просто думите на г-н Симеонов към майките и децата ни провокираха да излезем. Децата са бъдещето на тази държава, няма как да се говори срещу тях", обясни Георги Янчев от най-голямата мото организация в страната Sofia Riders, чиито членове застанаха зад майките.

В "България сутрин" той отбеляза, че пътува постоянно и доста често вижда хора с увреждания. Говорил е с родители на такива деца, които му споделят, че няма достатъчно финансиране за решаване на проблемите им.

"Пред Министерския съвет имаше 500 човека. 500-600 човека не променят нищо. Същевременно видях доста пълни заведения, тези хора не дойдоха да подкрепят", каза още Янчев. 

"Имахме среща с вицепремиера Валери Симеонов, за да дискутираме макроикономическата рамка. Основните акценти бяха възможностите за ускоряване на икономическия растеж", посочи Милена Ангелова от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

По думите ѝ като работодатели правят всичко възможно, за да приобщят всички форми на пазара на труда. Ангелова е на мнение, че предсрочен мандат или служебнo правителство ще влоши икономическата обстановка в страната.

"Дори в нашия офис имаме двама служители, които са с увреждания. Търсим с невероятни усилия на улицата хора на пазара на труда. Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява за реформа в здравната система, която да набляга върху превенцията", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото с цялата дискусия.