България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Грандиозен концерт в НДК за 25 години ансамбъл "Чинари"

Повече за събитието от трио "Булгарина"
Публикувана: От:

Още по темата

 

Ансамбъл "Чинари" ще отбележи 25 години на сцена с голям концерт, който ще се проведе на 10 декември в зала 1 на НДК от 19:30 ч. Пет спектакъла ще бъдат събрани в едно, а двете част ще бъдат разделени с антракт. 

От 3 години трио "Булгарина" е част от ансамбъл "Чинари". Любомира Павлова, Радостина Николова и Деница Дончева гостуваха в "България сутрин", за да разкажат повече за себе си и предстоящото грандиозно събитие.

"Ансамбъл  "Чинари" има доста какво да покаже за тези 25 години. В първата част ще влязат спектаклите "Магията на танца", "Траките", "Мистичен ритъм", а във втората - "Възрожденски разкази" и "Ние българите", разкриха момичетата от триото.

Любомира, Радостина и Деница подчертаха, че мисията на ансамбъл "Чинари" е да запази традиционния фолклор, но и да погледне към новото. За тях е много важно българският фолклор да се развива и да успеят да го предадат на колкото може повече хора.

Момичетата определят влизането си в легендарния ансамбъл "Чинари" като сбъдната мечта и приемат колегите си като семейство. Трите поделиха пред Bulgaria ON AIR, че индивидуалната подготовка е много важна. Всяка поддържа гласа си вкъщи, а заедно репетират по час-два и опитват постоянно да надграждат.

Коментари ( 0 )