България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Социалист: Скъсан е диалогът между ръководството и членовете на БСП

Какво разединява опозицията точно преди третия вот на недоверие?

19.10.2018 | 09:41 Редактор: Ралица Братанова
Социалист: Скъсан е диалогът между ръководството и членовете на БСП

Лидерът на БСП и ръководството на партията отговориха с остро писмо на нападките на върешната опозиция в левицата за вестник "Дума". 50 партийни членове и 12 бивши и настоящи журналисти от вестника изпратиха писмо до ръководството на БСП миналата седмица. В него те настояват Изпълнителното бюро на левицата да отмени решението, с което беше назначен новият главен редактор на партийния вестник Йордан Мичев.

Какво разединява опозицията точно преди третия вот на недоверие, коментира депутатът Красимир Янков в "България сутрин".

"БСП функционира със своите колективни решения. Редови член на колективния орган може да направи предложение и то да бъде подкрепено", заяви Янков пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи има напрежение във вестник "Дума". Според него обаче няма опозиционери в партията. 

"Това че се стигна до позиция, подкрепена от над 50 души, говори за изчерпан друг възможен вариант за диалог. Писмото, което Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро публикуваха във вестник "Дума", буди недоумение. Скъсан е диалогът от страната на ръководството на БСП и членовете на широкия орган, ръководен от БСП", категоричен беше депутатът.
 
Депутатът коментира и случая с убитата журналистка в Русе Виктория Маринова. 

"На ход са органите, които трябва да си свършат работата. Недопустимо е да се иска чужди служби да се намесват в разследването на едно такова убийство, което е факт, че трябва бъде подхранвано недоверието към институциите", заяви Янков пред Bulgaria ON AIR.

Очаквайте  видеото с целия разговор!