България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

"Когато капят кестените" - разказ за комунистическия терор и абсурдния живот в България до 1989 г.

Сценаристът Стефан Коспартов представи своята дебютна книга пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Още по темата

 

Историята, лагерите, комунизмът, любовта и стремежът към свободата са темите, над които разсъждава сценаристът Стефан Коспартов в своята книга "Когато капят кестените". 

29 години след падането на режима, митовете и легендите около социалистическия рай все още хвърлят сянка върху сезоните. 

"Когато капят кестените" е внушителен разказ за комунистическия терор и абсурдния живот в България от 1944 до 1989 г., както и за първите години на "демокрацията", сподели пред Bulgaria ON AIR самият автор на книгата и сценарист на филма "Мярка за неотклонение".

"Тази книга е резултат на 35 години мълчание. Преди време, през 70-те години на миналия век, бях решил, че няма публика за моите романи и се бях отказал от писането. След започването на промените в страната ни обаче, реших, че все пак мога да се опитам да сътворя нещо. В резултат на това мое желание се роди "Когато капят кестените", разказа още Стефан Коспартов в студиото на "България сутрин".

Представянето на романа ще бъде на 24 октомври от 18:30 ч. в "Барът на кръпките", който се намира на столичния бул. "Прага" 23. Специални гости на събитието ще бъдат музикантът Васил Георгиев-Кръпката, проф. Николай Чернокожев, проф. Михаил Константинов, писателят Захари Карабашлиев и актьорът Юлиан Петров.

Вижте повече във видеото!

Коментари ( 0 )