България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кървавият терор в Крим показва, че обществото ни е болно, категорични са експерти

18-годишен ученик вчера откри стрелба и уби 18 души, рани десетки

18.10.2018 | 08:19 Редактор: Василена Василева
Кървавият терор в Крим показва, че обществото ни е болно, категорични са експерти

Тридневен траур в памет на жертвите на масовото убийство в Керч. 18-годишният ученик в местния техникум Владислав Росляков вчера откри стрелба и уби 18 души, рани други 50, някои от които са в тежко състояние. 

"Не съм склонен да мисля, че това е просто масово убийство, а не терористичен акт. Систематичността на подготовката на подобна жестокост ме навежда на мисълта, че извършителят е имал и съучастници", коментира в студиото на "България сутрин" експертът по сигурност Христо Смоленов.

Разследващите все още уточняват мотивите за действията на 18-годишния Владислав Росляков. Извършен е обиск на дома му. До момента е известно само, че младежът, който се самоуби след стрелбата, е притежавал законно оръжие, като е взел разрешително преди месец. 

"Все още липсват достатъчно детайли, които да ни насочат категорично в някаква посока. Това, че се случват подобни събития обаче показва, че обществото ни е болно. Не само в Русия, а и в Западна Европа", отбеляза международният анализатор проф. Боян Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Късно снощи десетки опечалени се събраха пред техникума в Керч, за да поднесат цветя и да запалят свещ в памет на жертвите и да се помолят за бързото възстановяване на пострадалите.

Вижте видеото с целия разговор!