България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Топло и приятно до неделя, след това - истинска есен

Днес ще бъде слънчево над почти цялата страна

16.10.2018 | 07:40 Редактор: Тодор Петров
Топло и приятно до неделя, след това - истинска есен

Златната есен продължава и днес. Почти над цялата страна ще бъде слънчево, временно заболачаване ще има над Източна България. Възможно е по крайбрежието на морето да превали съвсем слабо.

Денят започва с ниски температури, но в следобедните часове ще имаме максимални стойности между 20-25 градуса, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Антициклонът "Виктор" започва да отслабва и това ще доведе до повече облаци през следващите дни. От четвъртък над България ще има заоблачаване, но няма да се стигне до съществени валежи. Не се очакват повече 3-4 литра дъжд на кв/м, стана ясно още от прогнозата на синоптика в "България сутрин".

В сряда времето ще продължи в златно-есенно русло и ще бъде предимно слънчево. От четвъртък започва разкъсана облачност и се очакват слаби валежи. Температурите ще паднат с няколко градуса. 

В петък облаците ще започнат да намаляват. В събота ще се появи северозападен вятър, отново ще има облаци, но времето ще бъде приятно. От неделя есента ще започне да показва истинския си характер.

Вижте видеото с цялата прогноза.