България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

България се отказва от "Евровизия": Защо БНТ няма пари?

Проблемите пред музикалния бизнес у нас – коментират Стоян Михалев и Станислав Дочев
Публикувана: От:

След 12 участия в международния конкурс за песен, България се отказва от участие в "Евровизия" по финансови причини, съобщават от БНТ.

В позиция на телевизията се посочва, че през последните две години БНТ не е плащала сама разходите и вноските за участие в конкурса, а е имала партньори - продуцентски компании или професионални екипи.

Още по темата

 

"Това не е нещо ново. През 2014 г. и 2015 г. България също не участваше. Тогава бюджетът на БНТ бе орязан с 5 млн. лева. Но това не е драма. Драмата е, че нямаме българска музикална индустрия. Нямаме присъствие. Музиката у нас е като Световно първенство по щанги по времето на социализма - само колкото да се покажем. Правилното управление на средства може да даде шанс на българската музика на световната сцена", отбеляза певецът Стоян Михалев.  

Според него проблемът не е в нашите артисти. "Не можем да не гледаме как БНТ си харчи парите, защото това са парите на данъкоплатците", припомни още той в "България сутрин". 

"Българска музика има. Липсва хъс. Не е нужно едни и същи хора да определят кои песни трябва да отидат на "Евровизия". Националната телевизия харчи постоянно пари за партита, но няма за "Евровизия". Истинският победител на този конкурс е този, който вгради душата си в песента си", посочи журналистът Станислав Дочев. 

"Днес живеем в ерата на интернет. Онлайн продуктите достигат до всички хора. Няма нищо лошо да имаме желание да сме първи. Но участието ни на тази платформа само по себе си е значимо", изтъкна Дочев пред Bulgaria ON AIR.

 

Коментари ( 0 )