България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Бургаският фоторепортер след палежа: Това бе опит за убийство

В събота сутринта с цел сплашване бе запалена гума пред дома на Борисов Пенков
Публикувана: От:

В събота сутринта бе запалена гума пред вратата на дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков. Горели са вратата на апартамента, електрическата инсталация на входа и вратата на асансьора. Заради гъстия дим се е наложило хората от някои апартаменти да бъдат евакуирани.

Още по темата

 

Преди година Пенков бе нападнат пред запалено заведение, докато снима за вестник "Черноморски фар". Нанесени са му множество удари от собственика на заведението Петър Биберов. Следва дело, което е приключило със споразумение, а въпросният мъж е осъден на пробация.

"Отидох и направих няколко снимки на изгорялото заведението. Приближих се от външната страна и тогава ме нападнаха 8 души с обиди и заплахи. Заведох дело срещу Петър Биберов. Той ми нанесе доста тежки удари в слабините и аз съм с увредено здраве", обясни пред Bulgaria ON AIR фоторепортерът.

По думите му, след като завел дело срещу Биберов, започнали и заплахите и сплашванията.

"Този палеж е опит за убийство, не само на мен, а и на целия вход. Няма други причини, това е свързано с работата ми. От полицията в момента работят, оттам нататък върховенството на закона трябва да победи", допълни той.

Главният редактор на вестник "Черноморски фар" Силвия Шатърова допълни, че този палеж е много грубо нарушаване на закона.

"Принципно процесът в съдебната зала свърши, но явно конфликтът продължава. Притеснени сме, че в 21 век се продължава конфликти да се разрешават така", каза още Шатърова.

 

Коментари ( 0 )