България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Постановката "Белла Фигура" показва какво седи зад красивия ни обществен образ

Премиерата на пиесата е на 15 октомври в театър "Българска армия"
Публикувана: От:

Постановката "Белла Фигура" излиза за първи път на сцена на 15 октомври (понеделник), от 19:00 ч. в театър "Българска армия". Автор на произведението е Ясмина Реза, а режисьор е Антон Угринов.

Още по темата

 

Участват Гергана Плетньова, Стефка Янорова, Георги Къркеланов, Станислав Ганчев, Елена Райнова, Георги Йовчев. 

След премиерата, постановката ще се играе на 24 октомври, 01 ноември и 22 ноември. 

"В момента сме в най-интензивния период на репетиции. Действието в "Белла Фигура" е приложимо за всяка една страна. Няма малки или големи роли, важното е какво оставяш след себе си", отбеляза актрисата Стефка Янорова в "България сутрин". 

Актьорът Георги Къркеланов поясни, че терминът "Белла Фигура" означава "най-добрата ни страна, която показваме в обществото". 

"В постановката се разкрива обратната страна на медала. Това е красива либерално-буржоазна пиеса, а действието се развива във Франция. Имаме какво да кажем. Този спектакъл предлага съвсем друга естетика и присъствие, в което може дълго време да не кажеш реплика. Самата тишина и мълчанието са напрегнати. Ужким няма събития, но се разкриват дълбоки взаимоотношения. Никой няма да бъде отегчен. Пиесата продължава час и 30 минути", изтъкна той пред Bulgaria ON AIR. 

По отношение на честите иззвънявания на телефони по време на постановка, Янорова посочи, че публиката е такава, каквато изкуството я е създало. 

"Имам непоносимост към звънящите телефони. Но тези, които прекъсват по подобен начин, влизат рядко в театъра и не са имали шанса да развият културата си", подчерта тя за финал. 

 

Коментари ( 0 )