България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

13 години след успешна трансплантация: Историята на Росен Иванов

Как изглежда животът, след като си стоял на прага му – разказва Даниела Пехливанова

12.10.2018 | 10:40 Редактор: Иван Берберов
13 години след успешна трансплантация: Историята на Росен Иванов

В седмицата, в която отново се говори за донорството, ще ви срещнем с един от стотиците българи, претърпели трансплантация. Историята на Росен Иванов е със щастлив край, тъй като 13 години след получаването на нов бъбрек, той продължава да се радва на живота. 

Росен е от онези позитивни герои, които рядко се срещат, но успяват да заредят всички околни с любовта, която показват всеки ден. 

Връщайки живота си на лента, 32-годишният мъж си спомня най-трудният период, когато само за дни се оказал на прага на живота. Трябвало да направи избор – да се примири със съдбата си, или да се бори за живота си. 

Всичко започнало, когато Росен бил на 18 години. Четири дни след рождения му ден, бил включен на хемодиализа. Неговият ангел пазител се оказала собствената му майка, която се решила на донорство без дори да се замисля. 

Така след само 8 месеца на хемодиализа, Росен получава бъбрека, с който да продължи живота си. Той казва, че единственият начин да благодари на майка си, е да продължи да живее. 

Завършва висше и остава да работи в университета, в който защитава докторантура. Преди 3 години се ражда първият му син, а малко по-късно се появява и вторият му наследник. 

Още от историята на Росен Иванов може да видите в репортажа на Даниела Пехливанова.