България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Скандалната студентка по богословие Илона осинови кучето Реди

Преди седмица кадри на животното обиколиха социалните мрежи, след като беше боядисано с червена боя за коса

09.10.2018 | 09:28 Редактор: Велислав Филипов
Скандалната студентка по богословие Илона осинови кучето Реди

Придобилото известност бездомно куче Реди вече има осиновител. Преди седмица кадри на животното обиколиха социалните мрежи, след като беше боядисано с червена боя за коса. 

Въпреки че Реди упорито отказваше да напусне клиниката, в която се намира, осиновителката му Илона е убедена, че само за дни ще успее да му върне увереността и доверието в хората.

Всъщност се оказва, че осиновителката на Реди е Илона Попова - студентката по богословие, което се яви на конкурса "Мис Силикон". Това донякъде разбуни духовете в социалните мрежи, като се чуха обвинения, че хубавицата е избрана нарочно.

"Разбрах за Реди от социалната мрежа, поинтересувах се и така осинових кучето. Другото ми куче е на 6 месеца и вече си играят заедно. В България вече каквото и да се направи, всички ще кажат, че е нагласено. Това е живо същество и знам, че ще имам ангажимент до живот", обясни пред Bulgaria ON AIR осиновителката Илона Попова.

Тя отрече каквито и да било афери относно осиновяването на Реди.

От helpdog.bg пък обясниха, че имам въпросник, по който се избират осиновителите. 

"Задаваме по 30 въпроса на всеки стопанин, оглеждаме дома му също. Има въпроси в дългосрочен план. За Реди имаше около 140 обаждания за осиновяване на кучето, но имаше около 10 сериозни. Избрахме Илона и не съжаляваме", категорични са от организацията.