България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Скандал след пътен инцидент с жената на Сидеров. Има ли основание за оставки?

Действията на МВР бяха абсолютно неадекватни, каза журналистът Димитър Байрактаров

08.10.2018 | 09:10 Редактор: Тодор Петров
Скандал след пътен инцидент с жената на Сидеров. Има ли основание за оставки?

Тежки упреци към работата на МВР, премиера и Младен Маринов. Искане за оставка на вътрешния министър и смяната му с човек от партия "Атака". Това е реакцията на лидера на "Атака" Волен Сидеров, афектиран от пътен инцидент в София между съпругата му Деница и суданец.

След катастрофата на мястото пристига журналистът и депутат от 43-ото Народно събрание Димитър Байрактаров.

"Получил съм информация, че някъде нещо се е случило. Звъннах на Сидеров, попитах го наистина ли нещо се случва, той каза, че ситуацията е много сериозна. Обадих се на моя партньор в предаването Николай Бареков", започна разказа си Байрактаров.

По думите му скандалът е по-голям, защото в него участва невръстното дете на Волен Сидеров. Защо никой не казва защо Сидеров е толкова емоциално засегнат? Невръстно дете, което никой не пита как се чувства, настоя журналистът.

Пред Bulgaria ON AIR Байрактаров посочи, че въпросният суданец има военна подготовка и вероятно е участвал в гражданската война на Судан.

"Действията на МВР бяха абсолютно неадекватни. Имаше ясни доказателства и показания на хора, че суданецът не е бил сам. С него е имало и други хора, които са избягали. Тези други хора дали не са нелегално пребиваващи терористи? Дали не са хора, които са имали в себе си оръжие и са преследвали друга цел?", коментира гостът в "България сутрин".

Димитър Байрактаров подчерта, че първо би поискал оставката на вицепремиера по сигурността Красимир Каракачанов, тъй като той е пряко отговорен. По думите му Волен Сидеров има пълно основание да бъде недоволен като гражданин.

Вижте видеото с целия разговор.