България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Красива, интелигентна и с кауза – Мис Свят България 2018

Искам да покажа красотите на България, сподели Калина Митева

04.10.2018 | 10:30 Редактор: Тодор Петров
Красива, интелигентна и с кауза  – Мис Свят България 2018

Мис Свят България Калина Митева за 2018 г. ще представи страната ни на финалния конкурс в Китай. Младото момиче е модел от година и половина, а преди това се е занимавала с модна фотография.

"Минах от другата страна на обектива. Владея руски и английски, започнах да изучавам испански език. Свободно мога да се оправя с комуникацията на самия конкурс", сподели красавицата пред Bulgaria ON AIR. 

Каузата, която Калина Митева ще представи на конкурса, подкрепя децата от криза в семейството към изграждане на по-силна и устойчива среда.

"От 5 години моето семейство са приемни родители, имам опит с това. Титлата ще ми даде повече възможности да постигна по-добри резултати", каза още Калина в "България сутрин".

"Свързах се с няколко миски, те са отворени да ми помогнат. Получавам помощ от напълно непознати хора. Очаквам да се запозная с момичета от цял свят, от които ще попия доста знания. Искам да покажа красотите на България", посочи Мис Свят България 2018.

Калина не е чела или чула обиди по свой адрес и с усмивка сподели, че коментарите за нея са изцяло позитивни. Обича да спортува - любителски играе волейбол и футбол, кара ски и често посещава Витоша.