България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Слънце, дъжд, вятър, студ... динамично време ни очаква през седмицата

Днес температурите на места ще са с 20 градуса по-ниски от вчера

25.09.2018 | 07:58 Редактор: Велислав Филипов
Слънце, дъжд, вятър, студ... динамично време ни очаква през седмицата

Вчера в по-голямата част на страната поривите на вятъра бяха много силни - около 70-80 км/ч. Първенец е Сливен с 144 км/ч. Общо взето цялата страна бе засегната от този буреносен вятър. На места даже се образуваха прашни бури, които затрудниха движението.

Това каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев в студиото на "България сутрин".

"В Благоевград вчера поривите на вятъра удариха града изведнъж. Това може би е причината за срутилата се фасада на мол там. Най-силните пориви почнаха изведнъж около 18-19 часа", допълни още той.

Днес температурите ще са с 20 градуса по-ниски от вчера. В момента превалява и на места в Източна България, но те са краткотрайни. Вече температурите ще са около 15-20 градуса и няма да достигнат високи стойности.

По думите му оттук нататък ще ставаме постоянно свидетели на т.нар дневни шокове - сутринта ще е много студено и чак следобед ще се затопля. Все пак ни предстои леко омекване на времето. През следващите 3-4 дни ще има повече слънчеви часове.

Минималните температури тази седмица ще са около 5-6 градуса. В четвъртък вече има опасност от слани рано сутрин. Все пак през деня температурите ще достигат до около 20-22 градуса. В края на седмицата ще настъпи заоблачаване и даже се предвиждат и леки превалявани.