България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Тази година след 7 клас: Сформирани са 27 защитени паралелки

Сред тях са специалности като ядрена енергетика, топлотехника и електрообзавеждане на кораби
Публикувана: От:

Двадесет и седем паралелки със защитени специалности са сформирани след 7-ми клас за тази учебна година. Сред тях са ядрена енергетика, топлотехника, електрообзавеждане на кораби и на средства  за градския транспорт.

Още по темата

 

В 65 паралелки учениците ще се обучават по специалности с очакван недостиг на пазара на труда  като монтьор, машинен оператор, заварчик и стругар.  

В столичната професионална гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд", където се обучават ученици по някои от тези специалности, тази година са приели 210 ученици в 10 паралелки. 

Учениците по топлотехника минават през няколко кабинета за усъвършенстване на своите умения. В някои зали те се учат да създават системите, а в други да ги управляват. 

В цялото училище има общо 6 момичета, а преподавателят Татяна Петкова може да се похвали, че женското малцинство се справя дори по-добре от момчетата. 

След като бъдещите инженери са се научили как да изграждат климатични инсталации, отиват и за час в компютърната лаборатория, в която работят със симулации на огромни климатични системи като тази в един МОЛ.

Повече за училището може да научите в репортажа на репортера на Bulgaria ON AIR Даяна Георгиева!

 

Коментари ( 0 )