България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Слънчево и спокойно преди обед, след това става опасно ветровито

Жълт код за силен вятър е обявен в 23 области в страната
Публикувана: От:

Още по темата

 

Опасно ветровито време ни очаква днес. Жълт код за силен вятър е обявен в 23 области в страната. Синоптиците прогнозират пориви със скорост до около 100 км/ч. На места от запад на изток ще превали и прегърми.

Денят започва обещаващо, в почти цялата страна вятърът е слаб и с различна посока. Слънцето преди обед бързо ще повиши температурите. На много места около пладне ще бъде горещо - с температури около 30-32 градуса, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Силните пориви на вятъра ще се усетят в Северозападна България. До полунощ усилването му и понижението на температурите ще обхване и най-източните райони на страната. Привечер на места, сред които и Дунавската равнина, вятърът ще достигне до над 100 км/ч.

"Лятото си заминава, но летни щрихи ще има и през следващите дни", отбеляза Матев в "България сутрин", но подчерта, че във вторник застудяването ще е с повече 15 градуса на места. 

В сряда и четвъртък максималните температури ще бъдат не повече от 13-14 градуса. Очакват се и слани, особено в четвъртък. В петък цялата страна ще се докосне до почти летни стойности на температурите. Валежи обаче няма да има до събота и неделя. 

А в Централна и Западна Европа есента вече е пълен господар на времето.

 

Коментари ( 0 )