България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Кафе във вафлена чашка: Депутатски изискан вкус

За закупуване на ядливите съдове, които са българско производство, са похарчени 10 000 лв.
Публикувана: От:

Как се хранят депутатите? Народните представители ги очаква изненада в началото на новата сесия на парламента. Те ще пият кафето си във вафлени чашки. Така, освен че няма да останат жадни, ще успеят и да похапнат.

Още по темата

 

От администрацията на институцията се надяват по този начин да подпомогнат българските предприемачи, тъй като патентованата чашка е родно производство. 

Бойко Борисов отпи от малката чашка в компанията на Туск и Курц, точно преди да предаде европредседателството. Лютви Местан покани на кафе протестиращи от инициативата "Правосъдие за всеки" и "Протестна мрежа", за да обсъдят съдебната реформа. Президентът Радев покани съпругата си на кафе точно в центъра на Москва, след срещата си с Медведев. 

Следвайки максимата "Първо кафето, после плановете", държавниците не пропускат да изпият сутрешното си кафе. В бюфета на парламента отдавна знаят – гладна мечка хоро не играе. Наред с депутатското кюфте, решиха да им предложат и ядлива чашка за кафе, направена от вафлени корички. 

За изтънчения вкус на депутатите са отделени 10 000 лева, с които да бъдат купени въпросните вафлени чашки. Те са създадени от българин от Пловдив, който измислил начин как да ги направи водонепропускваеми поне 40 минути.  

Коментари ( 0 )