България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Станалата жертва на агресия учителка - обидена, предадена и продадена

След инцидента директорът на училището ѝ казал да се маха, сподели самата Весела Тодорова

21.09.2018 | 10:39 Редактор: Тодор Петров
Станалата жертва на агресия учителка - обидена, предадена и продадена

Потърпевшата възпитателка от училището в село Калояновец Весела Тодорова е обидена на колегите си и чувства се предадена и продадена. Това сподели тя пред камерата на Bulgaria ON AIR след проявената агресия срещу нея от страна на родители.

По-рано през деня пред камерата ни застанаха директорът на училището Христо Белчев и шефът на Регионалния инспекторат в Стара Загора Татяна Димитрова. Подалата молба за напускане учителка обаче подчерта, че много от думите им за случилото се не са верни.

"Аз съм много обидена на колегите, на учителската гилдия, на директора и на г-жа Димитрова", каза Тодорова в "България сутрин" и добави, че иронично е благодарила на колегите си, че не са на нейна страна. 

По думите на пострадалата учителка, Татяна Димитрова я кани на среща, но ѝ казва, че драматизира случая, трябвало да изтърпи ситуацията и да не обръща внимание. Директорът Белчев пък ѝ бил казал да се маха. А самата тя се чувства продадена, тъй като бащата обещал на директора да не изтегля детето си от училището.

Учителката е категорична, че не е излизала в двора на училището. Тодорова отбеляза, че има колежка, която е била до нея и е свидетел на нападението, и призова журналистите да се насочат към нея.

"Не може да нахълтват по време на учебен процес 15-20 души в кабинета ми и да се саморазправят с мен. И директорът и бащата да твърдят безпардонно, че това нещо не е случвало в кабинета ми", настоя учителката.