България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Рокадите в кабинета "Борисов 3" са факт! Постигна ли се стабилност в парламента?

Темата коментират Цветанка Андреева и Недялко Недялков
Публикувана: От:

Депутатите вчера освободиха от постовете им подалите оставка министри на регионалното развитие Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев. 

На тяхно място народните представители избраха предложените от премиера Бойко Борисов кандидати за нови членове на правителството съответно Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов. Тримата нови министри положиха клетва и от днес заемат овакантените министерски кресла.

Още по темата

 

Все пак гласуването на кандидатурите беше придружено от грозни скандали между опозиция и управляващи. В същото време репликите между премиер и президент не стихват и упреците продължават.

Според политолога Цветанка Андреева смяната на министрите уж трябваше да има оздравителен ефект, но всъщност стана точно обратното.

"Противопоставянията в коалицията и в НС все повече се изостриха. Новите министри разбуниха отново духовете в правителството. Радев не просто удовлетворява егото си, той вече реализира по-дълбока политическа стратегия. Тук вече не става въпрос за институционална битка, може би по-скоро за задълбочена стратегия", подчерта още Андреева в "България сутрин".

Тя е на мнение, че Радев вече "играе" на политическата сцена като политически водач, а не като президент.

По думите на собственика на агенция "Пик" Недялко Недялков въпросната криза с неподписания указ беше инсценирана от президента, за да се привлече общественото внимание.

"Формално всичко почна от неиздаването на указа за Младен Маринов. Егото на президента явно бе накърнено от минали събития. Предстои номинация на посланици, а се говори, че там също има дрязги. Борисов най-после удари по масата и каза на Радев да направи партия или да оглави БСП", коментира още Недялков пред Bulgaria ON AIR.

Коментари ( 0 )