България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нощна мотообиколка на София в памет на загиналите мотоциклетисти

В кампанията на "Sofia Riders" за толерантност на пътя тази година ще се включат близо 5000 души

21.09.2018 | 09:25 Редактор: Иван Берберов
Нощна мотообиколка на София в памет на загиналите мотоциклетисти

Утре вечер ще се проведе масовото нощно каране на мотоциклети, организирано от най-голямата мотоорганизация в България "Sofia Riders". В кампанията този път ще се включат близо 5000 мотористи и 1 автомобил, управляван от рали шампиона Крум Дончев, който подкрепя събитието с призив за толерантност на пътя.

"Утре вечер пред Националния исторически музей в "Бояна" ще направим за 4 поредна година масовото нощно каране в памет на загиналите ни приятели по републиканските пътища. Тази година изтеглихме събитието малко по-рано. Ще опитаме да приключим до 22:00 ч., за да не пречим на софиянци", отбеляза Георги Янчев, който е един от организаторите на събитието. 

"Културата на каране се подобрява все повече и повече. Избрахме нощта, защото през деня има много трафик, на който не искаме да пречим. А нощем е и по-мрачно, именно като повода ни", посочи Николай Богданов. 

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов Крум Дончев изтъкна, че България е на първо място по жертви по пътищата. 

"Трябва да работим по превенция на катастрофите. Особено в идващите тежки метеорологични условия – нека да бъдем по-внимателни, за да предотвратим инцидентите", заключи за финал той.