България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Нова порция агресия срещу персонал в Слънчев бряг. Гоним ли туристите?

Коментар на Анелия Крушкова и Константин Занков пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Още по темата

 

Районната прокуратура в Несебър проверява инцидент в Слънчев бряг, при който служители са били заплашвани с ножица и грубо обиждани от управител на хотел в курорта. Това е поредният случай на агресия спрямо служители по Черноморието. Само преди месец камериерка в Слънчев бряг се оплака от насилие, извършено от собственика на хотела, в който жената работи.

"Никой няма право да посегне на когото и да било по каквато и да било причина. Всеки от нас трябва да има негативно отношение към такъв тип поведение. Трябва да бъдем безкомпромисни", подчерта бившият председател на Държавната агенция по туризма Анелия Крушкова пред Bulgaria ON AIR.

Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма посочи, че за развитието на туризма на първо място е важна сигурността. Според него трябва да има повече контрол и сигурност.

"Това е нападение към личността. Може да се случи във всяко едно предприятие, това не го прави туризъм", уточни Занков в студиото на "България сутрин".

Той отбеляза още, че кадрите са най-важни и трябва да се стремим да имаме обучени такива. За него няма съмнение, че е необходимо обучението и професионализмът да вървят ръка за ръка. 

"На ниво държава нямаме ясна концепция за развитие на туризма. Целта на бизнеса и държавата е да развиваме туризъм в 4 сезона", коментира Занкова и добави, че туризмът в градска среда изпреварва морския туризъм.

Анелия Крушкова се съгласи, че има проблем с недостига на персонал по Черноморието. По думите ѝ хората, които идват да работят у нас, са събрани буквално от полето и нямат опит в тази специфична дейност. 

Бившият председател на Държавната агенция по туризма изрази скептичност спрямо официалните данни за точния брой на туристите в България.

Вижте видеото с цялата дискусия.

 

Коментари ( 0 )