България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Българин е сред номинираните за поста председател на Европейската комисия

Кандидатурата ми е голям успех за България, заяви Атанас Шмидт пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Групата на "зелените" в Европейския парламент представи четирима кандидати за поста председател на Европейската комисия. В списъка с претендентите на Жан-Клод Юнкер е и българинът Атанас Шмидт. 

Още по темата

 

"Аз съм международен секретар в Зелената партия. Имам дългогодишен опит в международната дейност на партията, имам опит на местно ниво, на парламентарни избори. С годините човек показва, че може да работи в политиката и изгражда доверие. Мога да говоря няколко езика, което е голямо предимство в ЕС", заяви Шмидт пред Bulgaria ON AIR.

По думите му битката ще е много голяма, а противниците му в нея са "лъвове". Той обаче отчита този факт като много позитивен. Атанас Шмидт определи шансовете си като много добри. 

"От България ще търся 100% подкрепа, знам че това ще е трудно. Моята кандидатура е голям успех за България", категоричен бе кандидатът за наследник на Юнкер.

"Постът на Юнкер се предлага от Европейския съвет. Не съм предложен от българското правителство в Европейския съвет като кандидат. Битката в момента е в Европейската зелена партия. Възможно е съвсем други кандидати да бъдат номинирани", обясни Шмидт за зрителите на "България сутрин".

 

Коментари ( 0 )