България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Учебната година започна, а в 55 училища я посрещат в ремонт

Учениците ще са ограничени физически от строителните площадки, увери зам.-председателят на НСОРБ Хасан Азис
Публикувана: От:

В 29 български общини се изпълняват интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. В много от тях кметовете изпълняват тази програма с основни ремонти в училищата. От 1000 учебни заведения, които се ремонтират в страната, 55 посрещнаха учебната година в ремонт.

Още по темата

 

Защо и по каква причина се стигна дотук - коментира зам.-председателят на НСОРБ Хасан Азис в студиото на "България сутрин".

"Даже и общините да си бяха избрали фирмите изпълнители през март или април, тогава строителите няма как да влязат в училищата. Първата възможност е в края на юни. От началото на юни почти във всички общини срокът на договора за изпълнение и приключване на ремонтните дейности е в рамките на 6 месеца", обясни Хасан Азис.

По неговите думи организацията, която са направили в общините е била добра, защото ремонтите, които се извършват предполагат по-тежки строителни процеси и само за 3 месеца са успели да създадат условия за нормален учебен процес.

"Учене по време на строителство не означава, че учениците ще се разминават с майсторите. Във всяко едно от училищата се направи организация, така че децата физически ще са ограничени от строителните площадки", заяви Хасан Азис пред Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на НСОРБ сподели още, че общините ще искат увеличаване на субсидиите за капиталови разходи до 110 млн. лева, като 80 млн. лева ще отидат само за общинската пътна мрежа.

 

Коментари ( 0 )