България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Сезонът в Народния театър стартира с "Един безумен ден или Сватбата на Фигаро"

Повече за спектакъла от режисьора Михаил Петров и актрисата Джулия Бочева
Публикувана: От:

Още по темата

 

Народният театър Иван Вазов дава стар на новия сезон. В два премиерни дни, на 27 и 28 септември, "Един безумен ден или Сватбата на Фигаро" ще предизвика празнична еурофия за душата и сетивата. 34 години по-късно безсмъртният текст на Пиер дьо Бомарше ще бъде представен на Голямата сцена на Народния театър.

"Това е чест за целия екип и за мен персонално. Ще бъде едно голямо удоволствие за всички. Болшинството са млади, много талантливи актьори. Като материя този спектакъл е особен. Не помня да има такъв тип представление. В основата е този велик текст на Бомарше", каза режисьорът Михаил Петров пред Bulgaria ON AIR.

За най-младата актриса в постановката - Джулия Бочева, е огромно предизвикателство и удоволствие да участва в спектакъла.

"За мен това е първа голяма роля. Това е голяма отговорност. Най-вече се надявам аз да дам. На мен ми е дал процесът, сега е време аз да дам. Това е представление, изпълнено с много позитивизъм", сподели тя в "България сутрин".

"Надявам се театърът да се променя и да има много голяма палитра. Да се прави все повече театър, който да разтоварва хората, да внушава морал и ценности", каза още Джулия.

"Очевидно театърът вече трябва да търси нови форми, защото с психологическия театър трудно може да се спечели публиката. Театърът трябва да си отвори блендата", съгласи се Михаил Петров.

 

Коментари ( 0 )