България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Хиляди миряни посрещнаха Кръстовден в родопската местност Кръстова гора

Пловдивският митрополит отец Николай води службата цяла нощ - от 23 до 2:30 часа през нощта
Публикувана: От:

Още по темата

 

И тази година в навечерието на Кръстовден хиляди вярващи се събраха в местността Кръстова гора в Родопите, където традиционно се отслужва Света литургия и се излага за поклонение частица от разпятието на Христос. Хората вярват, че мястото има чудодейна сила и всяка година се събират с надеждата за чудо.

Хиляди миряни дойдоха да посрещнат празника в местността в Родопите. Вчера множеството посрещна пловдивския митрополит отец Николай, който води службата цяла нощ - от 23 часа снощи до към 2:30 часа през нощта.

"Всяка година ние честваме този празник, идват хиляди миряни, които са свидетели на факта, че тук се диша много по-добре. Пожелавам на хората винаги да носят в сърцата си спомена за Бога и Кръстова гора", сподели пред Bulgaria ON AIR отец Серафим, който от 12 години служи в манастира на Кръстова гора.

След доста студената нощ небето тази сутрин е ясно и се очертава един слънчев ден. Хората започват да се разотиват, но има неофициална традиция, според която повечето се отбиват до Бачковския манастир, за да запалят свещ и да се помолят за здраве.

Коментари ( 0 )