България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ансамбъл ''Българе'' с интригуващ музикално-танцов спектакъл

Продуцентът Христо Димитров с подробности за "Как ще ни стигнат американците"

13.09.2018 | 10:31 Редактор: Тодор Петров
Ансамбъл ''Българе'' с интригуващ музикално-танцов спектакъл

Ансамбъл ''Българе'' с нов мащабен проект. Интригуващият музикално-танцов шоу спектакъл, чиято премиера бе в понеделник в Пловдив, представлява околосветско пътешествие и е завладяваща феерия от емблематичните музика и танци на много страни. 

"Направихме шоу спектакъл "Как ще ни стигнат американците". Трябват им около 1000 години и много сърце и душа. Залата се превръща в пътнически лайнер и тръгваме на пътешествие до Америка и обратно. Навсякъде виждаме песните и танците на съответните държави. В цялото пътешествие с много хумор иронизираме някои държави и нас самите", разказа продуцентът на ансамбъл ''Българе'' Христо Димитров.

Пред Bulgaria ON AIR той поясни, че спектакълът е многожанров, а ансамбъл ''Българе'' се изявява предимно накрая. Освен "Българе" на сцената има още 4 балета. 

"Всеки проект е идея. Идеята се ражда. За мен идеята е нещо, което ти се дава в момент, в който ти дори не очакваш. В момента правим много по-голям спектакъл от този, който е световен проект. 5 държави ще участват с артисти в този проект. Неговата премиера очакваме в края на 2019, началото на 2020 г.", каза още Димитров в "България сутрин".