България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Секс, наркотици и алкохол... В какво се превърна Слънчев бряг?

Темата за тазгодишната туристическа кампания коментират Нора Стоичкова и Виктория Стоева
Публикувана: От:

Докато родните властимащи се борят с шума по родното Черноморие, медиите на Острова се фокусират върху платената любов и услуги, които просперират най-вече в района на Слънчев бряг. Вестникарски измислици или реалност са статиите за наркотици, проститутки и алкохол, с които се "рекламират" българските летни курорти.

Още по темата

 

Според журналиста Нора Стоичкова повечето семейства избягват да ходят в Слънчев бряг вече, защото курортът се е превърнал в истинска свободия за младежите.

"Впечатленията ми от Слънчев бряг са, че това не е курорт за семейна почивка. Огромна част от туристите, идващи в България, са тук за евтин алкохол, секс и свободия. Тук хората са като отвързани. Оправданието, че на младежите трябва да им се даде такъв тип почивка, за да си починат, е пълна глупост. В Слънчев бряг постоянно стават някакъв тип нападения и престъпления", обясни още Стоичкова в "България сутрин".

Тя отбеляза, че е крайно време полицията и властите да предприемат мерки и да влязат в Слънчев бряг, за да може поне наркотиците и престъпленията в района да намалеят.

Виктория Стоева от Института за анализи и прогнози в туризма обаче не е на такова мнение - по думите ѝ Слънчев бряг предоставя възможност за почивка както за младежи, така и за семейства.

"Българското Черноморие не предлага само алкохол и наркотици, не бива да слагаме всичко под общ знаменател. Тази година забелязваме, че хората започват да се интересуват и от алтернативния туризъм у нас - музеи, археологически обекти и други", подчерта още експертът пред Bulgaria ON AIR.

Стоева уточни, че статиите за Слънчев бряг се пишат основно по таблоидите на Острова и не бива да се смятат за 100% истинни. 

Вижте видеото.

Коментари ( 1 )
  • 1

    Gancho_Dimov

    12 сеп 2018 | 20:13

    .........."В какво се превърна Слънчев Бряг"?-" В бардак е най-точният отговор".Мутри и туризъм!!!Две самоизключващи се понятия.