България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Срещу хамалите и травеститите: 800 столичани казаха "стига вече!"

Инициаторите се надяват до утре да съберат 1000 подписа, които да внесат в Столичната община
Публикувана: От:

Още по темата

 

Близо 800 подписа срещу травеститите и хамалите на бул. "Христо Ботев" и площад "Македония" в София събраха общинският съветник от БСП Николай Николов и от НФСБ Владимир Христов.

Инициативата стартита на 21 август и събираше подписи на граждани всеки ден по около четири часа - по два сутрин и два следобед.

Кампанията ще продължи до утре, като организаторите ѝ се надяват да съберат поне 1000 подписа, които следващата седмица да внесат в Столичната община.

"Постигнахме голям успех в рамките на 6-7 дни. Благодарни сме на телевизия Bulgaria ON AIR, че ни помогна да популяризираме каузата си", коментира Владимир Христов.

Според него, основният извод след събраните до момента подписи е, че търпението на гражданите вече се е изчерпало и те са готови сами да се борят за сигурността си там, където живеят.

"Това, което ни притеснява обаче е, че институциите си прехвърлят топката. Искаме от столичния кмет Йорданка Фандъкова да даде разяснения как точно ще бъде разрешен проблемът с хамалите и травеститите в центъра на София", допълни още Христов.

Общинският съветник от БСП Николай Николов посочи, че хората просто искат една по-благоприятна среда за живеене, да минават необезпокоявани по улиците, да има чистота.

"Чухме много истории от хора, които идваха да подкрепят подписката. Те разказаха, че непрестанно има случаи на следени, пребивани и след това ограбвани граждани", каза още Николов.

Вижте повече във видеото!

Коментари ( 0 )