България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Детският радиохор настоява за диалог с ръководството на БНР

Тази сутрин пред Министерския съвет се събраха бивши и настоящи хористи

22.08.2018 | 10:24 Редактор: Ивайло Николов
Детският радиохор настоява за диалог с ръководството на БНР

Детският радиохор на Българското национално радио се събра тази сутрин на протест пред Министерски съвет. Там с песен децата и техните родители отново изразиха недоволството си от смяната на дългогодишната им диригентка Венеция Караманова. В началото на годината радиото е провело конкурс за главен диригент, който трябва да заеме поста на Караманова. Спечелeн е от Теодора Димитрова, която работи с децата от няколко месеца.

Децата и техните родители вече протестираха пред сградата на БНР в понеделник, а единствената промяна след това е, че ръководството на радиото иска родителска среща, която да се случи утре. Това разказа в ефира на "България сутрин" Никола Мечкаров, баща на две деца от хора.

"Случилото се дотук не ни дава основание да вярваме, че по този начин нещо може да се промени в положителна посока за детския радиохор", допълни той.

На протеста тази сутрин пред сградата на Министерския съвет дойдоха и бивши възпитаници на детския хор. Според Малина Христова действията на Управителния съвет на БНР са неприемливи, а на Теодора Димитрова ще е нужно време, за да се сработи с децата.

"Ние точно това се опитваме да втълпим на директорския състав, че да станеш диригент не е от днес за утре. Ние искаме госпожа Караманова да дойде поне за още два сезона, да я научи, хорът да бъде сигурен в нейните ръце", каза Христова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Венета, която е част от формацията, сподели, че избраната за нов диригент Теодора Димитрова не се държи като такъв и липсва връзката между нея, децата и родителите.

"Ние искаме да я опознаем и да установим тази връзка с нея", добави тя. 

Вижте още във видеото!