България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

300 лв. глоба за австрийския турист, нокаутирал камериерка... Нормално ли е?

Агресия има навсякъде, но само у нас тя остава безнаказана, категорични са Костадин Костадинов и Константин Занков

16.08.2018 | 09:04 Редактор: Велислав Филипов
300 лв. глоба за австрийския турист, нокаутирал камериерка... Нормално ли е?

33-годишен турист от Австрия бе арестуван за 24 часа, след като се развилнял и нокаутирал камериерка в хотел в курорта "Златни пясъци". 

Мъжът вдигнал скандал в коридора на хотела, крещял по персонала, бил агресивен и в крайна сметка ударил юмрук зад врата на една от камериерките и я съборил на земята. В крайна сметка побойникът се е разминал само с глоба от 300 лв.

Според лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов не е нормално българското правосъдие да реагира по начин, унизителен именно за българите.

"Агресия има навсякъде, не само по българските курорти. Но тук тя остава ненаказана. Когато българин ритна в берлинското метро жена по стълбите, той получи двугодишна условна присъда и 4500 евро глоба. Тук, ако ритнеш или удариш някого, глобата е 300 лв. Това е смешно", категоричен е Костадинов в "България сутрин".

По думите му трябва да има доста по-сериозни мерки срещу агресията по Черноморието, за да не зачестят подобни случаи.

Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма е на мнение, че осъждането на такъв тип прояви и символичната глоба от 300 лв. е меко казано подигравателно.

"Трябва да се грижим повече за сигурността по хотелите. Агресията не трябва да се третира като леко нарушение. Туристите трябва да се съобразяват с културните различия и законите в държавата", отбеляза експертът пред Bulgaria ON AIR.