България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

"Всички наши тела" – новата книга на Георги Господинов

Свръхкратките разкази са за края и началото на времето, посочи авторът пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Една година в Ню Йорк, 103 свръхкратки разкази и книга за всички сетива от Георги Господинов, който поднови разговора с публиката в кратка форма, наречена "Всички наши тела".

Още по темата

 

"Кратките разкази са ми любимата форма. Тази книга е завръщане към краткостта. Всички искат да пишат романи, дори издателите предпочитат романите. Но на мен ми се пишеше кратко. Свръхкратките истории са много адекватни със свръхкратките ни тела. Ние хората не сме романи, за съжаление", поясни писателят в "България сутрин". 

Авторът сподели пред Bulgaria ON AIR, че причината, поради която е отишъл в Ню Йорк, е конкурс на тамошната публична библиотека.

"Бях избран. Там участват 14 автори – 13 бяха от Щатите и 1 от България. Изпитание беше, защото влязох в напълно нова среда. Книгата е за началото и края на времето, за това какви деца сме били и какви ще станем. Занимавам се с преходността", обясни гостът. 

"Късата история е жанр против голямото бъбрене днес. Да имаш малко празно пространство, в което може да помълчиш. Смирените хора говорят кратко", продължи Господинов.

А за финал на разговора авторът изтъкна, че ако някой каже, че младите не четат, то нека да ходи по-често на четения на български писатели – там ще ги види. 

Коментари ( 0 )