България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Шамар за лекар вече било норма и скоро няма да има кой да ни лекува

Д-р Цветеслава Гълъбова пита: Кого ще бият след това?

09.08.2018 | 09:36 Редактор: Ивайло Николов
Шамар за лекар вече било норма и скоро няма да има кой да ни лекува

Детска лекарка от болницата в Добрич бе нападната по време на дежурство от пиян баща на малък пациент. Насилникът причинил и материални щети на детското отделение в Многопрофилната болница за активно лечение. Инцидентът станал на 5 август вечерта.

В социалните мрежи психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова призова всички лекари и сестри да напуснат България. От Българския лекарски съюз осъдиха поредния случай на нападнат медик. Д-р Гълъбова сподели в студиото на "България сутрин", че нападението на лекари у нас се е превърнало в норма.

"Човек, за да стане лекар, наистина го усеща като свое призвание. Това е много специално усещане", сподели тя.

Д-р Гълъбова коментира и ситуацията в българското здравеопазване. По думите ѝ заради отношението към лекарите и възнагражденията, скоро няма да има кой да ни лекува. Д-р Гълъбова попита още кого ще бият след това пациентите.

"Положението не е драматично, катастрофа е. За миналата година 450 лекари са напуснали страната. Оставащите тук сме на средна възраст над 50 години", сподели тревогата си тя пред Bulgaria ON AIR.

Психиатърът беше категорична, че българите сме с ниска здравна култура и трябва да ценим лекарите, които по принуда са превърнати в търговци.

Вижте видеото с целия разговор!