България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Полицейско насилие? Един от арестуваните при акцията в Ботевград се оплака

В къщата на Павлин Ангелов са били открити 200 литра ракия

09.08.2018 | 08:53 Редактор: Василена Василева
Полицейско насилие? Един от арестуваните при акцията в Ботевград се оплака

След кратко затишие Ботевград отново е на фокус с криминални новини. Десетки арестувани след специализирана акция, при която са били проверени над 13 адреса и повече от 170 лица. Основните линии, по които са работили полицаите са противодействие на престъпността, разпространение на наркотици, стоки без бандерол, незаконно оръжие, както и установяването на издирвани лица.

Вчера сутринта силен тропот буди семейството на Цветелина и Павлин, които живеят в една от къщите в ромската махала на Ботевград.

При претърсването полицията и жандармерията са открили 200 литра ракия. Задържан е живущият там Павлин Ангелов, който след това е бил освободен, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Mилена Енчева.

Павлин твърди, че без да покажат заповед за обиск или да дадат някакво обяснение, униформените му сложили белезници. Над него било упражнено и полицейско насилие.

"Щяха да счупят вратите, викаха "полиция, отваряй!". Сложиха ми белезниците, бутнаха ме на земята и бой... Нито се легитимираха, нито представиха заповед за обиск", коментира мъжът.

Семейството твърди още, че органите на реда са упражнили насилие и над съпругата му Цветелина. 

Павлин е един от 13-те прибрани само за ден по време на поредната специализирана полицейска операция. 

Проверките регулярно продължават. Този път полицията не е установила лица, обявени за общодържавно издирване.

Вижте повече във видеото!