България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сагата столица-провинция се задълбочава. Ще се стигне ли до такса "море" за софиянци?

Коментар на журналистите Павел Владимиров и Деляна Маринова - Джуджи

08.08.2018 | 09:55 Редактор: Василена Василева
Сагата столица-провинция се задълбочава. Ще се стигне ли до такса

Вечната сага столица-провинция се задълбочава. След като през април тази година столични бизнесмени поискаха автомобилите от провинцията да плащат такса на входа на София, сега бургазлии решиха да отвърнат на удара.

Бургаски счетоводител написа гневно писмо до местен сайт, в който описва доста детайлно и цветущо положението денем и нощем в морския град, когато плажуват столичани.

"Това е един страшно измислен спор. Никъде по света не съществува подобно нещо. Хората се придвижват свободно от град в град и от държава в държава и никой на никого не прави забележки. Друг е въпросът, че невъзпитаният човек си е невъзпитан навсякъде", коментира в студиото на "България сутрин" водещата на предаването "Фамилно" по Bulgaria ON AIR и родена в София Деляна Маринова - Джуджи.

Тя изрази мнение, че разковничето се крие в домашното възпитание. 

"Всичко тръгва от семейството. Човек се държи така, както е научен от малък", допълни още Джуджи.

Журналистът и актьор Павел Владимиров, който е родом от столицата на хумора и сатирата Габрово, пък подчерта, че напрежение по родното Черноморие между софиянци и провинциалисти не се забелязва.

"От икономическа гледна точка Бургас все пак печели от пребиваването на тези хора. А невъзпитани хора има навсякъде", отбеляза той.

Вижте повече във видеото!