България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

От есента: Нощен абонамент за паркоместа на фирмите в столицата

Заведенията в София ще бъдат длъжни да платят, но само ако искат да предоставят услугата
Публикувана: От:

Още по темата

 

В края на м. юли Столичният общински съвет въвежда нови правила за нощен служебен абонамент за паркиране в София.

Проектовносителят и общински съветник Стефан Марков обясни за Bulgaria ON AIR, че това засяга само юридическите лица, на принципа на досегашния дневен служебен абонамент.

"Заведенията ще бъдат задължени само ако искат да предоставят тази услуга. Балансираният вариант е да се следи интереса и на гражданите и на юридическите лица. Сега местата се маркират с конуси, но трябва да има ред и законност на услугата, който трябва да е денонощен, не само през светлата част на денонощието", каза Стефан Марков. 

Общинският съветник добави, че има много сигнали от граждани, в които се оплакват, че не могат да паркират, защото заведенията са оградили "свои" паркоместа, но трябва да е ясно, че това е работа на общината. 

"Нерегламентираното паркиране е проблем, който Столична община се опитва да реши, както и да разшири обхвата на Зелената зона. Хората си дават сметка, че когато има контрол се създава ред", каза още Марков.

Очаква се новите правила да влязат в сила от есента, като юридическите лица ще имат ограничение за броя на абонаментите, които могат да си купят, а цената ще остане 650 лв.

Коментари ( 0 )