България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

80 страни на 5 континента: Разказва пътешественикът Божил Добрев

Ученият представи книгата "Светът, какъвто го видях"
Публикувана: От:

За 50 години пътешественикът Божил Добрев е успял да посети повече от 350 града в над 80 страни на 5 континента. Ученият е и автор на книгата "Светът, какъвто го видях", за която даде подробности пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

 

"Достигнах до извода, че както в някои хора е заложен генът да композират, да свирят на музикален инструмент, да играят футбол, явно в мен е заложено нещо да пътувам. Посветих всички тези години в свободно време на пътувания", сподели пътешественикът в "България сутрин".

Божил Добрев уточни, че винаги се е запознавал с културата и бита на дадена страна. Той е на мнение е, че трябва да се установят срещи с местните, които обогатяват представата за страната.

Ученият няма намерение да спира с пътешествията. А първото място, за което винаги се сеща, е Рио де Жанейро, където признава, че буквално дъхът му е спрял. Божил Добрев отличи още островите във Френска Полинезия.

"Книгата ще е полезна на млади хора, които тепърва се канят да пътуват", отбеляза той. Посланието му към всички бъдещи пътешественици е, че е важно желанието да се пътува, а времето и средствата не трябва да са повод това да не се случва.

 

Коментари ( 0 )