България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Пиян таксиджия без книжка помете 9 коли. Докога с убийците на пътя?

Нещата опират до контрол и не трябва да има компромис, каза бившият говорител на КАТ Любка Маринова

20.07.2018 | 09:28 Редактор: Тодор Петров
Пиян таксиджия без книжка помете 9 коли. Докога с убийците на пътя?

Пиян таксиметров шофьор без книжка помете 9 автомобила в София, а полицаите са го задържали, след като е катастрофирал в микробус. Задържаният водач се е оказал с отнета книжка и във видимо нетрезво състояние.

Бившият говорител на КАТ Любка Маринова подчерта пред Bulgaria ON AIR, че това просто не трябва да се случва, тъй като по този начин пускаме убиец на пътя. Тя акцентира, че това не е първият случай с таксиметров шофьор. 

Маринова настоя, че трябва да се обърне внимание на собствениците на таксиметровите фирми, които да следят с какви точки и наказания са техните шофьори.

"КАТ никога не прави разлика между таксиметровите и останалите шофьори. Задължително е таксиметровите шофьори да са с колани, когато нямат клиенти", каза още Маринова в "България сутрин".

Тя посочи, че все още има автобусни превозвачи, които предлагат услугите си без колани в автобусите. Маринова е на мнение, че трябва да се вземат комплексни мерки, тъй като  по думите ѝ за миналата година сме на втора място в ЕС по загинали на 1 млн. души.

"Нещата опират до контрол и не трябва да има компромис, когато става дума за живота и здравето на хората", завърши тя.