България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Магията на АББА продължава да вълнува света

Георги Тошев представи втората си книга, посветена на легендарната шведска група

20.07.2018 | 09:49 Редактор: Ивайло Николов
Магията на АББА продължава да вълнува света

Журналистът Георги Тошев представи новата книга "Mamma Mia! Филмът. Продължението", посветена на незабравимата шведска група АББА. В нея той разказва за това, което се случва с членовете на групата през последните години.

Журналистът вече издаде книга, посветена на шведската група, а също така е автор и на документален филм за нея. Георги Тошев сподели, че е имало много знаци за това, че светът отново ще се зарази с вируса "АББА".

"Това, което се случва дава отговор не само, че доброто забравено старо, винаги ще е актуално, но има и нещо, което се нарича дефицит. Дефицит на стойностна музика или на музика, в която има ритъм, текстове, които разказват истории, които всеки един от нас е преживял. Може би там е разковничето на успеха на продължението", сподели Георги Тошев в студиото на "България сутрин".

Той разказа и за това как една публикация в социалните мрежи, че групата е в студио за запис, се превръща в по-голяма новина за света от международните политически теми, а е коментирана също от лидери като Доналд Тръмп и Владимир Путин. 

Авторът на книгата е използвал факта, че се е срещал с всеки един от членовете на "АББА".

"Аз исках да разкажа какво се случва с четиримата на базата на личните ми срещи", допълни Тошев.

Той каза също, че можем да очакваме нови записи от шведската група през декември, а за автора пък предстои да представи книгата си и други свои произведения, на фестивала "Арт - поток" в община Царево. 

Вижте видеото с целия разговор!