България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Ултраси по стадионите, обикновените фенове ги няма - справяне с хулиганството също

Крум Савов и Александър Колев коментираха агресията по стадионите
Публикувана: От:

Асоциацията на българските футболисти, БФС и Професионалната футболна лига стартират кампания срещу футболното хулиганство. Тя ще премине под надслов "Червен картон за футболните хулигани".

Началото на кампанията ще бъде дадено в първия кръг от новото футболно първенство, когато играчите от Първа лига ще излязат на терена облечени с фланелки с надпис "Червен картон за футболните хулигани".

Още по темата

 

Според журналиста Крум Савов това е козметична мярка, която едва ли ще помогне.

"Отдавна българските стадиони са се превърнали в място, където ходят единствено и само ултраси, които си избиват комплексите. Агресия, простотия, нормалният зрител отдавна вече не мисли да стъпи на стадиона", каза Савов в студиото на "България сутрин".

По думите му законите срещу футболното хулиганство трябва просто да се прилагат. Крум Савов акцентира и на Световното първенство в Русия, където нямаше нито един инцидент с привърженици и според него мерките са ясни, но трябва да се изпълняват.

"В България отдавна ги знаят, но по една или друга причина не се изпълняват, защото в определен момент тези хора трябва да ги използваш", категоричен беше журналистът.

Бившият футболен съдия Александър Костадинов също се съгласи, че вече няма родители с деца по стадионите и хора, които просто са на трибуните, за да гледат мач.

"Тези мерки няма да бъдат подходящи и не са подходящи", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Двамата гости се съгласиха, че манталитета се разваля още от ранна детска възраст, защото на детските мачове нещата с хулиганството са още по-страшни и изпълнени с агресия от страна на родителите.

"Дано всичко се оправи в един момент и да можем ние спокойно да заведем децата си на стадионите", допълни още Костадинов.

Вижте видеото с цялата дискусия!

Коментари ( 0 )