България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Изкуството и политиката се правят от хора, но зависели от майстора

Вежди Рашидов коментира последните събития у нас

18.07.2018 | 09:51 Редактор: Ивайло Николов
Изкуството и политиката се правят от хора, но зависели от майстора

Скулпторът и народен представител Вежди Рашидов откри преди седмица своята изложба от скулптури и картини в прочутата лондонска галерия "Галиарди". Творецът сравни изкуството с политиката, като каза, че и двете зависят от таланта и нивото на хората, от които се прави.

Като народен представител Рашидов коментира и случаите с чума по животните в Южна България и сълзите на хората, чиито животни бяха умъртвени. По думите му това не е приятно, но също така не е приятно, ако наистина има такава зараза, която при по-голямо разпространение, може да нанесе огромни щети.

"Важното е да се установи дали има болест или няма. Първо диагноза и една тогава мерки за лечението. Ако тук някъде има такава грешка, това не е приятно", каза Вежди Рашидов в студиото на "България сутрин"

Той допълни също, че в България проблемите са много големи и не са толкова прости за решаване, а социалното напрежение се трупа.

"Разбира се, че държавата ни една от най-бедните държави. Икономически растеж трябва да получи, иначе няма как да стане, иначе ще живеем в тази доста неприятна ситуация", коментира Рашидов пред Bulgaria ON AIR

Според него социалните проблеми трябва бавно и хладнокръвно да бъдат решени. 

Вижте видеото с целия разговор!