България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Никога не е късно да се подготвим за плажа с малко упражнения и диета

Фитнес инструкторът Цвета Капитанова съветва да приемаме по много вода

16.07.2018 | 10:24 Редактор: Ивайло Николов
Никога не е късно да се подготвим за плажа с малко упражнения и диета

Най-добрият вариант за влизане във форма за лятото е това да започне по-отрано, но може да се подготвим за плажа и в по-късен етап, въпреки че няма как бързо да изгорим мазнините, но можем да свалим няколко килограма. Това обясни фитнес инструкторът Цвета Капитанова в студиото на "България сутрин".

"Това са някакви експресни мерки, които можем да приложим една или две седмици преди да отидем на море", добави тя.

Тя разкри също, че човешкото тяло може да си възвърне бързо нивото на тренираност, ако човек преди това е поддържал форма, но за горенето на мазнини голяма роля играе диетата.

"Независимо колко много тренираме, ако не спазваме правилния хранителен режим, пак няма да имаме оптимални и добри резултати", допълни още Капитанова пред Bulgaria ON AIR.

Тя даде и основни съвети, ако искаме бързо да влезем във форма за лятото. Първият и най-важен според нея е да увеличим приема на водата, защото по думите ѝ много хора консумират много малко от нея.

Фитнес инструкторът съветва мъжете да пият по 5-6 литра, а жените по около 4-5 литра вода през летните месеци.

Всичко обаче зависи от температурата и физическата активност. Цвета Капитанова разказа също, че пиенето на повече вода през лятото забързва метаболизма и ограничава приемането на вредни храни.

Вижте още във видеото!