България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Прокуратурата в Несебър изяснява случая с пострадалата в аквапарк

Пързалката е проверена от експерти и е в експлоатация, каза мениджърът на парка Силвия Гогова
Публикувана: От:

Деветгодишно момиченце от Русия пострада при спускане по пързалка в аквапарк в Равда. То е прието без опасност за живота в Бургаската болница с травми и кръвоизлив.

Още по темата

 

Момиченцето е отишло в аквапарка с още 7-8 други деца, придружени от учителка. Тя ги е предупредила да не се спускат по скоростната пързалка, която е висока 20 метра. 

Прокуратурата в Несебър е образувала производство за средна телесна повреда. Тепърва ще се изяснява дали момиченцето е минало задължителния инструктаж в аквапарка. 

"На този етап ние нямаме информация кое е довело до инцидента. Вчера имаше проверка на съоръжението. След експертна оценка, пързалката бе отворена отново. Новите правила са, че на тази пързалка не се допускат лица под 18 години и по-ниски от 1,5 м", отбеляза маркетинг-мениджърът на аквапарка Силвия Гогова. 

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Стиляна Георгиева тя посочи, че на всички пързалки в аквапарка се обяснява на спускащите се, как да го правят. 

"Все още очакваме края на проверката. Момичето не е паднало от пързалката и не е се е ударила в нея", подчерта Гогова за "България сутрин". 

Коментари ( 0 )