България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бургас vs. нудистите! Градът скочи срещу голите по плажа

Коментар на музиканта Искрен Пецов и гримьора Валентин Кулагин в "България сутрин"

12.07.2018 | 09:45 Редактор: Василена Василева
Бургас vs. нудистите! Градът скочи срещу голите по плажа

"Не на голите по плажа!" Под това мото в Бургас започна подписка с искане да се забрани нудизмът на градския плаж. Само за няколко часа гражданската инициатива събра над 600 подписа. Някои летовници обаче нямат нищо против до тях да се разхождат хора без бански.

Основните искания на протестиращите са да има табели на градския плаж, които да забраняват достъпа до морето на летовници без бански костюми и монокини, а нарушителите да бъдат глобявани. А също и да се обособят зони за нудисти, достатъчно отдалечени от Централния плаж.

"В това да си нудист няма нищо лошо. Общуването с природата става най-добре, когато хората са голи, така както са се родили. Всеки един от нас изпитва удоволствие, когато усеща допира на водата без да има текстилни неща върху себе си", коментира пред Bulgaria ON AIR музикантът Искрен Пецов.

По думите му подписката на бургазлии няма да пожъне особен успех, а проблемът при общуването между хората, които предпочитат да са голи на плажа и тези, които държат да носят бански върху себе си, винаги го е имал.

"Плажът е място за всеки, който иска да си отдъхне и да събере малко слънчеви лъчи. Далеч не смятам, че по него трябва да се разхождат единствено хора с перфектни фигури, но всички сме виждали хора със свъх тегло или отпуснати на възраст над допустимата, за да изваждат всичко на показ. Това са все нелицеприятни гледки", отбеляза в студиото на "България сутрин" дизайнерът и гримьор Валентин Кулагин.

Вижте повече във видеото!