България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Трябва ли да се закрият центровете за бежанци?

Бившият главен секретар на МВР Николай Радулов и преводачът Мажд Алгафари коментираха в Bulgaria ON AIR

10.07.2018 | 09:10 Редактор: Лазарина Колчагова
Трябва ли да се закрият центровете за бежанци?

Освен очакваната твърда позиция срещу връщането на мигранти в страната, ВМРО иска закриването на центрове за мигранти в София - евродепутатът Ангел Джамбазки и столичният общински съветник Карлос Контрера са внесли писмо до Министерския съвет, в което посочват, че така ще се реши един от основните въпроси, свързани със сигурността в столицата. 

"Видно е, че няма никакъв респект към властите, ставаме свидетели на палежи, обири на банкомати. Всеки ден цари спокойствие сред криминалния контингент, а престъпността тормози гражданите", каза бившият главен секретар на МВР Николай Радулов във връзка със зачестяващите криминални инциденти в страната.

Преводачът Мажд Алгафари добави, че проблемите в полицията са свързани с младата възраст на кадрите и липсата на по-опитни ментори, от които те да се учат.  

"Вотът за недоверие трябваше да се постави под егидата на широката сигурност, мисля, че приказките в парламента са чисто политически един срещу друг, всъщност народът живее все по-зле, независимо кой управлява", заключи Николай Радулов в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Бежанците в България не са на такова ниво, и да има престъпници, те няма да рискуват", изрази мнение Алгафари във връзка със свързаността на мигрантите с нивото на престъпност.

Проф. Николай Радулов разказа, че през последните години е имало няколко нападения над студенти в НБУ и попита за причините да има мигрантски центрове именно в София. 

Преводачът Алгафари пък, счете, че е безсмислено разходването на средства по строежа на нови центрове в други населени места.

"Политиците и нормалните хора живеят в различни светове, мотивите им не са еднакви. Ние сме спокойни, защото условията в страната са такива, че страната не е привлекателна - бягат не бежанците, а младите българи", заяви Радулов в "България сутрин".

Гледайте целия разговор във видеото.