България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Трикове за забогатяване или лична финансова култура?

"Умни пари" е книгата със съвети за замогване, която от следващата седмица излиза в книжарниците

04.07.2018 | 09:45 Редактор: Лазарина Колчагова
Трикове за забогатяване или лична финансова култура?

"Финансовата грамотност е едно от уменията на 21-ви век, наравно с писането, смятането и четенето", заяви в студиото на Bulgaria ON AIR личният финансов консултант, предприемач и инвеститор Стойне Василев.

Василев е автор на книгата "Умни пари", която до дни излиза в книжарниците у нас и съдържа съвети как да инвестираме суми като 50-100 лева. 

"Книгата е цялостен курс по лични финанси и инвестиране. Има теми за кредитите, инвестициите. Ако повишим финансовата си грамотност, инвестирането става чисто техническо действие", обясни Василев. 

Финансовият консултант изрази увереност, че българите могат да управляват бюджета си много по-добре от сега и че народът ни полека се ограмотява в това отношение. 

"Много хора допускат различни грешки и една от тях е да се харесаме на другите. Всеки трябва да определи приоритетите си и да ги следва", каза той в "България сутрин".

Стойне Василев обърна внимание на съмнението в специалистите, което демонстрират българите. 

"Знанията ни по лични финанси не са големи, в България учим макроикономика, държавен бюджет, но не и лични финанси", каза още той. 

Стойне Василев посъветва още гражданите да намерят своя начин на управление на бюджета си и да не търсят универсални решения. 

Гледайте целия разговор във видеото.