България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

20 години "Фрактура" - най-старото предаване за рок музика

В студиото на Bulgaria ON AIR бе продуцентът и автор на формата Васко Катинчаров

02.07.2018 | 10:36 Редактор: Лазарина Колчагова
20 години

Най-старото ТВ предаване за рок музика в България отбелязва своя 20-ти юбилей. Началото на предаването "Фрактура" е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 г. За целия този период от 1040 издания, зрителите са гледали специални интервюта с над 500 големи световни рок звезди, както и репортажи от всички значими рок събития в страната и чужбина.

"От 1998 г. до 2018 г. рок животът се промени много. Повече от 80% от концертите в България са рок, но националната сцена отдавна не е граница на предаването, ходим на "Хелфест" - най-големия европейски фестивал, както и на много други, материалът който избирам за тези час и половина е много, аз го филтрирам", каза в "България сутрин" авторът и продуцент на "Фрактура" Васко Катинчаров.
 
"Нещата са се променили, трябва да се работи динамично, вече няма 15-минутни интервюта, сега на 7-мата минута си загубил зрителите", каза Катинчаров.

Той разказа и за първият път през 2008 г., когато е  имал възможността за пръв път да застане срещу Металика. 

"Беше тест за мен да застана срещу човек който уважавам от детските си години. Когато той влезе в стаята, като че ли тя се сгъна. След този момент аз усетих че съм освободен и напълно готов да се изправя дори срещу Мик Джагър и Пол Маккартни", сподели водещият. 

Гледайте целия разговор във видеото.