България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Безсъние и треперещи къщи заради кошмарен трафик... Божурище иска нов път!

Протестиращите настояват за незабавно изграждане на продължение на бул. "Царица Йоана"

21.06.2018 | 08:58 Редактор: Тодор Петров
Безсъние и треперещи къщи заради кошмарен трафик... Божурище иска нов път!

Граждани излязоха на мирен протест с искане за незабавно изграждане на продължение на бул. "Царица Йоана" от "Люлин" до Индустриална зона Божурище. Хората от квартал "Толева махала" и град Божурище настояват, че повече не могат да търпят трафика, който минава покрай домовете им. Протестът им се проведе под засилено полицейско присъствие.

"Не можем да спим! Трафикът вече не може да се търпи. Инфраструктурата не може да поеме този трафик към Индустриални зони. Искаме незабавно да бъде изградено това продължение на бул. "Царица Йоана" от Околовръстното към Индустриални зони директно. До момента нито една институция не се ангажира с изграждането на това трасе", обясни представител на гражданското недоволство.

"Денят започва много рано, още към 3 часа, когато и ТИР-овете започват да минават. Тресенето на къщите е невероятно. Трафикът е много интензивен, много шумен", каза протестираща пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Жителите не се задоволяват с аргумента, че с разширяването на индустриалната зона ще се открият много нови работни места. Те подчертаха, че никога не са имали липса на работни места. Радваме се на Индустриални зони, но много ни пречат, коментира жена от протестиращите.

Някои от хората се притесняват за децата и внуците си. Самите те пресичат с вдигнати ръце, за да не бъдат ударени от автомобилите, а къщите им треперят заради тежкия трафик.

Представител на "Национална компания индустриални зони" посочи в ефира на "България сутрин", че проблемът е общ. Работи се по въпроса, ангажирани са архитекти и пътни инженери, като вече са изготвени два проекта, стана ясно от думите му. На 28 юни ще се проведе среща, на която пред гражданите ще бъдат изложени двата идейни проекта.

Кметът на район "Връбница" не се ангажира с мнение дали има временно решение на проблема и посочи, че е обсъждано алтеранативно трасе през Калотина. А хората са решени на продължителни протести, ако няма конкретно решение.

 

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Lubka Petrova
преди 2 години
Да найстина е така.Опасност за децата,летящи тирове,шум и кошмарни нощи. Кмета на Връбница нехае ,Държавата .....вечно нямала средства.Интересно къде отиват данъците ни?? Хората в квартала са подложени на неистов ШУМОВ ТЕРОР. Принудени са да продават къщите си,домове който са построили с много труд и пот. Излизат от домовете си със страх заради летящите тирове и автомобили. ИСТИНСКИ АД.КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА НИ??? СПРЕТЕ ТОВА БЕЗУМИЕ Сигнализирай за неуместен коментар