България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Част от българските шофьори си мислят, че са родени научени, смята дрифт пилот

Доста от водачите на пътя не знаят как да се държат зад волана при непредвидени ситуации, уточни Ива Русинова
Публикувана: От:

МВР с нова мярка срещу катастрофите на пътя. Вътрешният министър Валентин Радев представи идея, според която всички млади шофьори ще трябва да преминават курс по екстремно шофиране, който ще включва управление на автомобил на лед, мокра настилка, при силен дъжд и други. Ако новите водачи не изкарат курса, то тяхното свидетелство за шофиране ще бъде невалидно.

Още по темата

 

Според дрифт пилота и рали състезател Ива Русинова шофирането понякога крие доста големи опасности, дори и на суха повърхност.

"Полезно ще бъде ако има курсове за екстремно шофиране. И в момента се провеждат такива, но малко хора се интересуват. Доста от българските шофьори си мислят, че са родени научени и не се впечатляват от подобни неща", категорична е състезателката пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ доста от шофьорите не знаят как да се държат зад волана при непредвидени ситуации.

"Понякога едно заобикаляне на дупка може да ни коства много. Трябва да избягваме резки движения или да знаем как да отреагираме в следващия момент. Най-опасно става зимата или след дъжд. Лятото често се получава аквапланинг на магистралата. Автомобилът започва да се плъзга по водата и няма сцепление", обясни дрифт пилотът.

Тя е на мнение, че винаги трябва да съобразяваме скоростта ни с пътната настилка.

Коментари ( 1 )
  • 1

    Valia Popova

    20 юни 2018 | 11:59

    Полезен репортаж, но щеше да още по-добре, ако при говоренето и демонстрацията на техники на безопастност бяха поставени и предпазните колани!