България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БСП е болна партия! Ние не сме реаниматори, категоричен е Марешки

Вотът на недоверие няма да доведе до нищо полезно, изтъкна лидерът на "Воля"

20.06.2018 | 09:34 Редактор: Иван Берберов
БСП е болна партия! Ние не сме реаниматори, категоричен е Марешки

Днес БСП ще внесе втория вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Дали обаче ще събере подкрепа?

"Основни теми като въоръжаването на армията разцепиха БСП отвътре. Това е болна партия, която прави този вот, за да покаже, че е жива и мърда. Ние не сме реаниматори. Вотът на недоверие няма да доведе до нищо полезно за България. БСП търси възможност за публичност", заяви лидерът на ПП "Воля" Веселин Марешки. 

Според него в най-тежкия грабителски проект – този със закупуването на самолети, станало ясно, че опозицията и властта са тандем. 

"Предложението на БСП за премахването на лятната ваканция на депутатите, докато не се решат проблемите на майките на деца с увреждания, е изключителен политически цинизъм. Те не си вършат работата, когато са в управлението и пречат на работата, когато са в опозиция", подчерта Марешки.

Лидерът на "Воля" отбеляза, че европредседателството ни е протекло добре, но темата му от самото начало е трябвало да бъде друга.

"Темата беше сбъркана. Животът в България е много по-важен. Не трябваше да бъде "Западни Балкани", а "Източна Европа". Предложението за затваряне на границите на Европа е наше предизборно предложение. Сега всички започнаха да го предлагат", поясни той пред репортера на Bulgaria ON AIR Мария Папазова.